Dla Biznesu

Celem naszej współpracy z firmami jest umiejętne łączenie celów biznesowych i społecznych w obszarze edukacji i rynku pracy.

JAK MOŻEMY WSPÓŁPRACOWAĆ?

Naszą współpracę z firmami można podzielić na pięć głównych, przenikających się obszarów:

1. Rekrutacyjny – wspólnie zapewniamy staże, praktyki i pierwszą pracę uczniom szkół branżowych, technicznych oraz studentom i absolwentom.
  2. Rozwojowy – kształcimy kompetencje twarde i miękkie pod kątem potrzeb rynku pracy. Działania kierujemy do uczniów, studentów, nauczycieli, wykładowców.
  3. Promocyjny – skutecznie docieramy z informacją o konkursach, programach, eventach i innych ciekawych inicjatywach do młodych osób. Wspieramy rekrutację uczniów do szkół średnich o konkretnych profilach (gdy prowadzą Państwo klasy patronackie).
  4. CSR-owy, wolontariacki – firmy oraz ich pracownicy chcą pomagać. Doradzamy jak robić to mądrze, z korzyścią dla wszystkich stron.
  5. Strategiczny – przygotowujemy kompleksową strategię działań firmy, skierowaną do młodych osób. Często są to działania już realizowane, ale rozproszone.
ZOSTAŃ NASZYM PARTNEREM

Dla naszych Partnerów przygotowaliśmy PAKIET PARTNERSKI, dzięki któremu zyskają Państwo więcej. Chcemy w ten sposób podziękować Państwu za zaangażowanie we wspólne działania na rzecz młodych osób i odpowiedzialność społeczną.

Będąc naszym Partnerem zyskają Państwo:

• aktualne informacje o sytuacji młodych osób na rynku pracy (bieżący przegląd prasy),
  • możliwość bezpłatnego zamieszczania ofert na portalu rekrutacyjnym Fundacji,
  • rozwój kadry w obszarze Train The Trainer,
  • możliwość wypowiedzi dla mediów w akcjach PR-owych,
  • zaproszenie do programów bezpłatnych dla biznesu,
  • dostęp do wyników badań prowadzonych wśród młodych osób,
  • możliwość bezpłatnego udziału w konferencjach organizowanych przez Fundację.
DOŁĄCZ DO NASZYCH PROGRAMÓW

Mogą Państwo dołączyć do organizowanych przez nas programów lub poprosić nas o stworzenie działań szytych na miarę. Zgłoszenia do większości programów przyjmowane są w trybie ciągłym, w odpowiedzi na Państwa potrzeby biznesowe. Pracujemy w całej Polsce.

• Akademia Talentów – to program wolontariatu kompetencji, który polega na zaangażowaniu Państwa pracowników w przygotowanie i przeprowadzenie warsztatów praktycznych dla uczniów techników, studentów lub absolwentów. Dodatkowym atutem jest Employer Branding i CSR.
  • Ogólnopolska Akcja Stażowa – realizujemy ją od 2009 roku. Jej celem jest połączenie renomowanych Pracodawców z utalentowanymi studentami i absolwentami w formie stażu, praktyki lub pracy. Łączy ona promocję z działaniami rekrutacyjno-selekcyjnymi. W akcji promujemy zarówno pojedyncze staże, jak i całe programy stażowe / programy praktyk naszych Partnerów biznesowych.
  • Program Technika realizujemy od 2008 roku. Jego celem jest rekrutacja i budowanie wizerunku Pracodawcy wśród uczniów o wybranym profilu/zawodzie jako Pracodawcy pierwszego wyboru. Biorąc pod uwagę rosnący popyt na absolwentów tego poziomu edukacji istotne jest, aby jak najwcześniej zwrócić uwagę uczniów na konkretne miejsce pracy.

Jeśli powyższe działania nie odpowiadają na Państwa potrzeby biznesowe lub wizerunkowe, przygotujemy dla Państwa ofertę szytą na miarę, w której znajdą Państwo działania indywidualnie dopasowane do Państwa potrzeb. W tym celu prosimy o kontakt.

WSPIERAJ TALENTY Z KORZYŚCIĄ DLA FIRMY

Zbyt często o porzuceniu wielkich marzeń decydują kwestie finansowe. Z tego względu stworzyliśmy Fundusz Stypendialny dla Talentów, którego celem jest wsparcie finansowe Talentów w obszarze sportu, muzyki i nauki. Fundusz ma charakter ogólnopolski i realizowany jest w ciągu całego roku.

Można pomóc na wiele sposobów:

• wspierając jeden z Talentów wyselekcjonowanych przez naszą Fundacją lub fundując stypendium, jednorazowe lub comiesięczne, dla wybranej przez siebie osoby;
  • „zarazić” naszą inicjatywą swoich pracowników w intranecie lub gazetce firmowej, zachęcić ich do przekazania nam swojego 1% lub darowizny;
  • zostając partnerem strategicznym programu i tworząc wokół naszej akcji ogólnopolski program dla swoich klientów (np. w sieciach handlowych, prosimy w tej sprawie o kontakt).
DLACZEGO WARTO NAM ZAUFAĆ?

Nad rozwojem kapitału ludzkiego pracujemy od 2007 roku. Naszą największą przewagą są dbałość o jakość dostarczanych usług oraz wykwalifikowani, doświadczeni trenerzy. W trybie ciągłym doskonalimy warsztat diagnostyczny i rozwojowy. Wspieramy społeczne i biznesowe cele naszych Partnerów w sposób efektywny kosztowo.

Nasza Fundacja jest organizacją non-profit. Inicjatywy płatne realizowane są w ramach działalności statutowej odpłatnej, co oznacza, że Pracodawcy pomagają nam pokryć koszty związane z działalnością Fundacji. Wystawiamy faktury VAT.