Dla Studentów

POMAGAMY ZDOBYWAĆ DOŚWIADCZENIE ZAWODOWE

Najczęściej pojawiającym się wymogiem, jaki pracodawcy stawiają studentom i absolwentom uczelni wyższych, jest doświadczenie zawodowe i odpowiednio rozwinięte kompetencje miękkie tj. komunikacja, współpraca. Ukończenie studiów, nawet jeśli możesz pochwalić się najlepszym wynikiem, w dzisiejszych czasach nie jest przepustką na rynek pracy. Wierzymy, że zdobywanie wiedzy na równi z doświadczeniem przynosi zarówno studentom, jak i pracodawcom, największą korzyść.

JAK MOŻEMY CI POMÓC W LEPSZYM STARCIE NA RYNKU PRACY?
  1. Możesz zaaplikować o pracę, staż lub praktyki jeżeli znajdziesz ofertę, która będzie odpowiadała twoim zainteresowaniom.
  2. Możesz skorzystać z bezpłatnych warsztatów rozwojowych, podczas których rozwiniesz swój potencjał.
  3. Możesz zostać wolontariuszem i rozwijać siebie, jednocześnie pomagając innym.
ZNAJDŹ DLA SIEBIE STAŻ LUB PRACĘ

Jeśli szukasz interesującego stażu lub pracy, zapraszamy Cię do odwiedzenia naszego Portalu Rekrutacyjnego. Znajdziesz tam aktualne informacje o ofertach topowych Pracodawców. Nasze wymagania odnośnie organizatorów stażu są trzy:

1. staż musi być płatny;
  2. firma musi mieć na to pomysł;
  3. staż musi trwać wystarczająco długo, żebyś się czegoś nauczył/a.

AKTUALNE OFERTY STAŻOWE I PRACY – KLIKNIJ TUTAJ

SKORZYSTAJ Z BEZPŁATNYCH WARSZTATÓW

Jeśli chcesz się rozwijać, skorzystaj z bezpłatnych warsztatów praktycznych skierowanych do osób, które wchodzą na rynek pracy i chcą podnieść swoje kompetencje. Po ukończeniu warsztatu otrzymasz certyfikat, wydany przez Fundację i firmę odpowiedzialną od strony merytorycznej za warsztat.

Tu warunki dla naszych Partnerów – organizatorów warsztatów, są również trzy:

1. warsztat musi być praktyczny – masz zdobyć praktyczną wiedzę;
  2. musi być prowadzony przez praktyka ze świata biznesu – masz wystarczająco dużo teorii w szkole;
  3. musisz mieć komfort nauki, dlatego uczymy w małych grupach;

AKTUALNE OFERTY WARSZTATÓW – KLIKNIJ TUTAJ

ZOSTAŃ WOLONTARIUSZEM

Praca za darmo? To nie dla ciebie? Wręcz przeciwnie! Wolontariat pozwoli ci rozwinąć kompetencje, nabyć nowe umiejętności i poznać funkcjonowanie ulubionej organizacji od wewnątrz. Pamiętaj, że pomagając innym rozwijasz siebie. Wiele osób zostaje w tzw. NGO-sach na całe życie.

Co cechuje dobrego wolontariusza? Zaangażowanie, motywacja i profesjonalne podejście do zobowiązań, których się podjął. Jeśli to wszystko masz, aplikuj! Dostaniesz w zamian więcej, niż się spodziewasz.

AKTUALNE OFERTY WOLONTARIATÓW – KLIKNIJ TUTAJ