Dla Uczniów

PODEJMUJ ŚWIADOME I MĄDRE DECYZJE

Jeśli znalazłeś/aś się na tej stronie, jesteś prawdopodobnie uczniem lub rodzicem ucznia. Żeby ułatwić ci poruszanie się po stronie, podzieliliśmy informacje o tym, co możemy dla ciebie lub twojego dziecka zrobić, wg. poziomów edukacji:

1. dla najmłodszych / przedszkolaków;
  2. dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjów;
  3. dla uczniów szkół branżowych i techników.
DLA NAJMŁODSZYCH / PRZEDSZKOLAKÓW

Jeśli masz co najmniej 4 lata i mówisz po polsku lub po angielsku, możesz skorzystać z warsztatów, które w bajkowy sposób uczą, że tylko dzięki wzajemnej akceptacji, współpracy i komunikacji można zakończyć z sukcesem różne przedsięwzięcia, teraz i w przyszłości. Na zajęciach spotkasz się naszym doświadczonym psychologiem lub doradcą zawodowym. Nie martw się o jakość. Zaufało nam już wiele dzieci i ich rodziców. Kuratorium Oświaty również.

Zapytaj w swoim przedszkolu czy/jakie prowadzimy aktualnie warsztaty.

DLA UCZNIÓW SZKÓŁ PODSTAWOWYCH I GIMNAZJÓW

Właśnie stoisz (lub za chwilę będziesz stał) przed ważnym wyborem – przyszłej szkoły. Nie jest to proste, prawda? „Nie wiem, jaką szkołę wybrać”, „Nie rozumiem jak przelicza się punkty do szkół”. Z takimi informacjami spotykamy się w naszej pracy na co dzień. Wiele osób ma takie problemy, jak ty.

Jeśli twoja szkoła jest naszym partnerem, spotkamy się niedługo na zajęciach rozwojowych, w końcu pracujemy co roku z ponad 500 osobami w twoim wieku. Nie będziesz musiał przychodzić po lekcjach, bo nasze zajęcia odbywają się w trakcie zajęć obowiązkowych. Gwarantujemy ci, że po spotkaniu z nami, podczas którego zbadamy twoje predyspozycje i przybliżymy ci dalsze możliwości edukacyjne, dokonasz mądrych wyborów.

A jeśli przed tobą jeszcze wiele lat nauki przed zmianą szkoły, podniesiemy twoje kompetencje w formie warsztatów i szkoleń. Zapytaj w swojej szkole czy/jakie prowadzimy aktualnie warsztaty.

DLA UCZNIÓW SZKÓŁ BRANŻOWYCH I TECHNIKÓW

Zastanawiasz się czy wybrałeś dobry profil lub zawód? Czy dalej się uczyć, czy wejść na rynek pracy? A może jedno i drugie? Odpowiedz sobie na te pytania w trakcie spotkań na terenie twojej szkoły lub podczas bezpłatnych warsztatów, organizowanych na terenie firm. Jedno jest pewne – po spotkaniu z nami będziesz w stanie udzielić sobie wielu odpowiedzi. Również takich, że dana branża czy zawód nie są dla ciebie. To również cenna wiedza.

Jeśli planujesz już wejść na rynek pracy, sprawdź jakie mamy dla ciebie oferty na naszym portalu rekrutacyjnym.

Jeśli jesteś uczniem współtworzonej przez nas lub przez naszych partnerów klasy patronackiej, masz szansę na stypendium. Dowiedz się w swojej szkole czy działa u ciebie Fundusz Stypendialny dla Talentów.