Studiuj w USA!

Akcja Edukacyjna 2016/17 zakończona! Naszym celem było szerzenie wiedzy o możliwościach studiowania i stażowania w USA wśród uczniów polskich szkół prowadzących program IB. Oficjalnym partnerem Fundacji była Ambasada Stanów Zjednoczonych Ameryki.

Udział w projekcie był całkowicie bezpłatny dla szkół i uczniów. W projekcie wzięło udział ok. 1000 uczniów, 10 szkół prowadzących program IB na terenie całej Polski oraz 7 tzw. American Spaces (Corners, America@YourLibrary, Young Learners Resource Center). W każdej z partnerskich szkół zorganizowaliśmy spotkania indywidualne i grupowe dla ponad 700 uczniów i ich rodziców. Ponad 200 uczniów przystąpiło do próbnego egzaminu SAT!

Projekt okazał się wielkim sukcesem, ponieważ pomógł wielu młodym osobom przezwyciężyć bariery stojące na drodze do studiów w USA, często wynikające z braku wiedzy. Dziękujemy Ambasadzie i pozostałym partnerom za współpracę.

POBIERZ BEZPŁATNY PODADNIK STUDIA W USA!

Pobierz bezpłatny poradnik!

Nasz zespół