podejmij świadomą i mądrą decyzję

„Nie wiem, jaką szkołę wybrać”.
„Nie wiem, jak pomóc mojemu dziecku w wyborze profilu”.
„O co chodzi z tą rekrutacją? Nie rozumiem jak przelicza się punkty do szkół”.

Z takimi dylematami spotykamy się w naszej pracy na co dzień. Wybór szkoły ponadgimnazjalnej to ogromny stres i odpowiedzialność, zarówno dla uczniów, jak i dla rodziców. Dlatego, od 2008 roku, staramy się pomagać uczniom dokonywać właściwych wyborów w ramach prowadzonego przez nas PROGRAMU PRZYSZŁOŚĆ.

1. Diagnozujemy predyspozycje uczniów w celu podniesienia ich poziomu samoświadomości i dokonywania trafnych wyborów edukacyjno-zawodowych w przyszłości.

2. Organizujemy warsztaty, dzięki którym uczniowie mają szansę rozwijać kompetencje, kluczowe na obecnym etapie rozwoju, ale też na rynku pracy.

3. Poprzez projekty niestandardowe takie jak tworzenie klas patronackich, łączymy młodych ludzi z pracodawcami (nauka w praktyce).

Realizując cele programu pracujemy w szczególności z uczniami, nie zapominamy jednak o ich środowisku - rodzicach i nauczycielach. Rodzicom pokazujemy jak skutecznie doradzać swoim dzieciom, a kadrze pedagogicznej przekazujemy narzędzia do jak najbardziej efektywnej pracy z uczniami o różnych typach osobowości

Do tej pory w ramach PROGRAMU PRZYSZŁOŚĆ wsparliśmy ponad 3500 uczniów.

Patronat nad Programem PRZYSZŁOŚĆ objęło Wielkopolskie Kuratorium Oświaty.

Warsztaty dla gimnazjalistów

Jak wybrać szkołę średnią?

Oferta dla szkół

O NAS FIRMY UCZELNIE STUDENCI MŁODZIEŻ DZIECI TALENTY NGO KONTAKT