O Fundacji

Nasza Fundacja zrodziła się z pasji i wiary w to, że każdy z nas posiada talent. Czasami tylko pozostaje on nieodkryty. Dlatego w naszej codziennej pracy ułatwiamy młodym ludziom start w lepszą przyszłość. Wsparliśmy już ponad 10.000 osób.

NAJWAŻNIEJSZY JEST DOBRY START, DLATEGO:

DZIAŁAMY NA TERENIE CAŁEJ POLSKI

Cele statutowe i sprawozdania
Zmieniamy świat, zawodowo
Zespoł
Anna Korzeniewska
Założycielka Fundacji
Ania jest absolwentką City University of New York (BA) i Nottingham Trent University (Executive MBA). Jako pierwsza Polka ukończyła studia podyplomowe Professional Certificate in Fundraising na New York University (NYU). Rozpoczynała pracę zawodową w biznesie, obecnie pracuje międzysektorowo, rozwijając partnerstwa z firmami, uczelniami, instytucjami otoczenia biznesu oraz urzędami. Jest współzałożycielką CEE group, które część swoich zysków przekazuje na cele statutowe Fundacji. Ceni jakość i partnerską współpracę. Pasjonują ją pasjonaci, ludzie ambitni, którym "się chce". Główne zadania w Fundacji: zarządzanie, rozwój programów i fundraising.
Joanna Ossowska-Rodziewicz
Przewodnicząca Rady Fundacji
Asia jest absolwentką Politechniki Poznańskiej oraz Wyższej Szkoły Bankowej w Poznaniu. W 2008 ukończyła studia doktoranckie na SGH w Warszawie, a w roku 2015 studia Executive MBA, realizowane przez Aalto University School of Business w Helsinkach oraz WSB w Poznaniu. Od 1999 roku zajmuję się szeroko pojętym business development oraz marketingiem w firmach działających na rynkach międzynarodowych. Od 2011 jest współwłaścicielką i odpowiada za marketing strategiczny marki FIBARO. W pracy ceni dynamizm, kreatywność i otwartość na zmiany. Prywatnie mama dwóch córek, miłośniczka sztuki surrealistycznej oraz filmów Woody’ego Allena.
Agnieszka Marcińczyk
Członek Rady Fundacji
Agnieszka posiada kompetencje w zakresie product i project managment. Ma kilkuletnie doświadczenie w zarządzaniu procesami wdrożeniowymi (pracowała dla firm z branży meblarskiej, AGD, PCV). Realizuje projekty dla biznesu niezależnie oraz przy współpracy z instytucjami działającymi w obszarze designu. Jest przedstawicielem Centrum Designu z Berlina (Internationales Design Zentrum, IDZ) w Polsce. Ukończyła podyplomowe studia na kierunku Design Management. Chętnie pracuje z ludźmi z pasją i otwartymi umysłami, od których się uczy i czerpie inspirację. Lubi angażować się w projekty ważne. W myśl tej zasady cieszy się, że ma swój udział w realizowanych przez Fundację przedsięwzięciach.
Anna Dyl
Pełnomocnik Fundacji
Ania jest związana z fundacją od 2010 roku, zarówno w kontekście administracyjno-zarządczym jak i trenerskim. Ania jest absolwentką ekonomii na poznańskim Uniwersytecie Ekonomicznym. Posiada doświadczenie w pracy w biznesie, jest również samodzielnym przedsiębiorcą. Ania jest praktykiem i trenem zarządzania zasobami ludzkimi. Posiada doświadczenie w realizacji projektów komercyjnych i unijnych. W pracy kieruje się zasadami fair play. Orędowniczka zmiany, chętnie podejmuje wyzwania, a w trudnościach dostrzega szansę na rozwój. Jej główne zadania w Fundacji to nadzór merytoryczny nad programami i kadrą merytoryczną oraz koordynacja projektów.
Alicja Domasłowska
Koordynator, Fundraiser
Ala jest absolwentką socjologii na uniwersytecie im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Od 2012 roku związana zawodowo z szeroko pojętą branżą HR – agencje zatrudnienia, biura karier, NGOs. Posiada doświadczenie zarówno w kontaktach i wypracowywaniu rozwiązań z Pracodawcami, jak i przeprowadzaniu procesów rekrutacyjnych. W wolnym czasie lubi podróżować i czytać, zwłaszcza kryminały skandynawskie. Jej główne zadania w Fundacji to fundraising i koordynacja projektów.
Aleksandra Sieradzka
Spec od komunikacji i rekrutacji
Ola zaczęła pracę w naszej Fundacji jako wolontariusz w 2012, będąc jeszcze na studiach. W między czasie pracowała w takich firmach jak Adecco czy Randstad na stanowiskach związanych z rekrutacją, obsługą kadrową i szkoleniami. Od 2014 na stałe z nami. Ola jest absolwentką Politechniki Poznańskiej, kierunku Inżynieria Zarządzania. W Fundacji zajmuje się prowadzeniem procesów komunikacyjnych skierowanych do odbiorców naszych programów (głównie studentów) oraz szkół i uczelni. Dba, żeby proces komunikacji był zawsze udoskonalany i zgodny z aktualnymi trendami na rynku.
Malwina Koj
Asystentka Zarządu
Malwina jest absolwentką Wyższej Szkoły Pedagogiki w Poznaniu o profilu opiekuńczo-wychowawczym i hospicyjnym. Artystyczna dusza, z zamiłowaniem do florystyki, muzyki i książek. Miłośniczka jazdy na rowerze. Jej ulubionym zajęciem jest pływanie oraz zwiedzanie różnych miejsc. Jej główne zadania w Fundacji to obsługa administracyjna biura Fundacji. Współpracuje z kadrą administracyjną i merytoryczną, wspiera cały zespół. Zajmuje się obsługą dostawców i partnerów Fundacji. Dba o wizerunek biura.
Osoby współpracujące
Justyna Bąk