II edycja projektu ExcelDay™ zakończona!

03.12.2018

29 listopada w Poznaniu i Warszawie odbyło się 10 bezpłatnych warsztatów dla studentów w ramach projektu społecznego ExcelDay™. Głównym motywem wydarzenia było praktyczne wykorzystanie oprogramowania Microsoft Excel. Przy  wsparciu partnerów i wolontariuszy udało się nam przeszkolić ponad 100 studentów, a kandydatów było 5 na jedno miejsce.

– Poziom zainteresowania tą inicjatywą pokazuje, że zapotrzebowanie na spotkania z praktykami biznesu i wspólną pracę z arkuszem kalkulacyjnym jest ogromne wśród młodych osób. Z tego powodu, od tego roku akademickiego, postanowiliśmy organizować ExcelDay™ zarówno w semestrze wiosennym, jak i jesiennym – podkreśla Założycielka Fundacji Anna Korzeniewska.

Projekt patronatem objął polski oddział Microsoft. Za wsparcie dziękujemy naszym partnerom, wśród których znaleźli się w tym roku: Atrem, DSM, Kompania Piwowarska, Leroy Merlin, Selgros Cash&Carry. Ponadto w inicjatywę zaangażowali się także wolontariusze-szkoleniowcy z renomowanych przedsiębiorstw: Karolina Mojsym, Bartosz Markiewicz, Jacek Kret oraz Ewa Strojna, którym także jesteśmy wdzięczni.

Szczegółowe informacje na temat idei ExcelDay™ znajdują się na landing page ExcelDay.pl. Jeśli chcesz wesprzeć inicjatywę – zostać partnerem lub wolontariuszem w przyszłej edycji – napisz na info@FundacjaRozwojuTalentow.pl.

Zobacz galerię zdjęć na naszym Facebooku!