Warsztaty dla przedszkolaków w International School of Poznań

13.12.2018

Już kolejny rok z rzędu nasza Fundacja prowadzi kreatywne warsztaty dla przedszkolaków w International School of Poznań (ISOP). Ich głównym celem jest rozwijanie kompetencji społeczno-emocjonalnych u dzieci w wieku 4-6 lat.

– Jednym z głównych celów naszej Fundacji jest kształtowanie kompetencji miękkich u dzieci od najmłodszych lat – mówi Założycielka Rozwoju Talentów, Anna Korzeniewska. – Wszystkie zaproponowane przez nas zabawy rozwijają w dzieciach umiejętność pracy w zespole, komunikację i kreatywność. Rynek pracy pokazuje, że to właśnie te kompetencje będą najbardziej cenione na etapie poszukiwania pracy – dodaje.

Warsztaty prowadzone są w języku polskim i angielskim przez grupę doświadczonych psychologów i animatorów. Spotkania trwają 60 minut. W prowadzonym obecnie cyklu przedszkolnym znajdują się cztery spotkania.

– Nasze wsparcie nie obejmuje tylko dzieci, ale także rodziców oraz nauczycieli – zaznacza Korzeniewska. – Po każdym z warsztatów opiekunowie otrzymują od nas materiały edukacyjne dotyczące m.in. wsparcia poczucia własnej wartości u dziecka, kształtowania tolerancji i empatii czy radzenia sobie ze złością – dodaje.